Пілотовані дослідження Венери водневими аеростатами

Дослідження венери пілотованими аеростатамиЖолонко М.М.Пілотовані дослідження Венери водневими аеростатами. – Черкаси: Видавництво «Бізнес-стиль», 2013. – 197 с.

Обговорюються можливості пілотованих польотів до Венери існуючими засобами для створення в її атмосфері постійно діючих водневих аеростатних станцій, які можуть стати початком колонізації цієї планети як резервної для людства. Цим ставиться питання про надзвичайну важливість досліджень Венери як найближчої до Землі планети за відстанню, масою і розмірами, яка могла б стати у далекому майбутньому придатною для життя людей. Показана особлива роль водню для життя людей на Землі та у космосі як деякого основного акумулятора, від якого можна одержати більшість видів енергії, що існують у природі.
Для вчених і студентів, викладачів та інженерно-технічних працівників, любителів космонавтики та перспективних досліджень. Метою книги є популяризація новітніх наукових знань та їх застосувань, спрямування свідомості до нових достойних цілей і активної життєвої позиції, до прагнення зрозуміти природні явища, роль і місце людини в сучасному світі, який може мати різні сценарії розвитку. Книга наголошує, що людство не зможе знайти свій порятунок ніде, окрім ближнього космосу. Адже ми – частина цієї відкритої системи. Фізичні умови Венери настануть і на Землі, якщо люди не вийдуть за межі своєї планети і далі руйнуватимуть біосферу замість побудови нових.