Репортаж з дня відкритих дверей 08.04.2023

Вже другий цієї весни День відкритих дверей відбувся на факультеті обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем. Факультет знайомив своїх гостей з освітніми програмами, особливостями навчання та перспективами подальшої фахової діяльності. Вже традиційно значна кількість охочих долучилася до розмови в онлайн-режимі.

Спікерами зібрання були керівники факультету та його кафедр. Серед головних тем були особливості нинішньої вступної кампанії. Нещодавно було оприлюднено правила вступу для абітурієнтів поточного року. Тому природним є інтерес вступників та представників їхніх родин до особливостей шляху, який потрібно буде пройти до омріяної студентської лави. Саме на детальному розгляді нормативних документів, які цьогоріч регламентують вступний процес, зосереджувався у своєму виступі декан факультету Борис Онищенко. В його ґрунтовному роз’ясненні положень університетських правил вступу наголошувалося на особливостях, притаманних вступній кампанії на освітні програми факультету ОТІУС. Зокрема, абітурієнти нашого факультету мають зважати й на запроваджений урядовими документами внутрішньоуніверситетський конкурс на споріднені спеціальності, що стосуються напрямів інформаційних технологій та автоматизації. Це нове явище у змаганні вступників за студентські місця на тлі вже звичного нам загальнонаціонального конкурсу за спеціальностями. Тому ми рекомендуємо абітурієнтам звіряти свої дії у вступній кампанії з положеннями правил прийому 2023 року, які розміщено на університетському сайті та на сайті нашого факультету.

Учасники зібрання, присутні як в аудиторії, так і у відеочаті, мали можливість отримати відповіді на питання, які виникають в процесі вибору майбутньої освітньої програми та підготовки до вступної кампанії. Факультет і надалі інформуватиме та консультуватиме абітурієнтів як індивідуально, так і на таких спільних зустрічах. Зокрема, цього навчального року День відкритих дверей на факультеті ОТІУС заплановано ще й на 20 травня. Як завжди, запрошуємо на зустріч в аудиторіях факультету абітурієнтів та їх батьків. Також буде можливість підключитись онлайн. Слідкуйте за актуальною інформацією на сайті та в соціальних мережах ФОТІУС.